Ciekawostki – mleko dla baristów

kawaMleko dla baristów jest produktem uzyskiwanym ze świeżego mleka. Poddane unikalnej technologii pozwala uzyskać trwałą, idealnie prezentującą się piankę na kawie i wszystkich napojach na bazie kawy. Szczególnie polecane do cappuccino i latte macchiato.

Sekret spieniania nie tkwi w tłuszczu, ale w zawartości białka. Mleko pełne z normalizowaną, większą zawartością białka do spieniania, uważa się za najlepsze. Mleko dla baristów Blanco zawiera 3,2% tłuszczu i 3,7% białka.

Z mleka można otrzymać zawsze powtarzalną piankę o licznych, drobnych pęcherzykach, zachowującą swoje właściwości użytkowe na czas potrzebny do wypicia filiżanki kawy.  mleko dla baristów

Mleko dla baristów dostępne jest w opakowaniach 1L . Należy je przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 25 °C. Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji.

źródło :  biznes.gastrona.pl

Have your say